Καθαρισμός οικιακών συσκευώνΠως καθαριζω τον απορροφητηρα

Πως καθαριζω τον απορροφητηρα

Πώς Καθαρίζετε έναν αποροφητήρα

Πως καθαρίζω εσωτερικά τον απορροφητήρα ? Θέλετε να μάθετε πώς Καθαρίζετε έναν αποροφητήρα? έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που τον καθαρίσατε ?

 

Η κουζίνα είναι ένας ναός για τους νοικοκυραίους όπου μαγειρεύουν και περνούν τον περισσότερο χρόνο τους. Αν και προσπαθούν να το διατηρήσουν καθαρό για υγιεινό μαγείρεμα και ψήσιμο, μερικές σημαντικές συσκευές συχνά μένουν ακαθάριστες.

 

Ναι, όπως λέει και ο τίτλος, μιλάμε για τον αποροφητήρα , το οποίο ως επί το πλείστον βρίσκεται λιπαρός και βρώμικος.

 

Λοιπόν, χωρίς να το καθυστερούμε, ας διαβάσουμε για τους απορροφητήρες αυτονομίας και πώς μπορείτε να καθαρίσετε τους δικούς σας με μερικά απλά βήματα.

 

Ο απορροφητήρας είναι μια συσκευή που υποτιμάται, καθώς σπάνια τη φροντίζετε. Λόγω της αμέλειας στον καθαρισμό αυτού του σημαντικού ανεμιστήρα κουζίνας, μπορεί να λάβετε μερικές όχι και τόσο επαινετικές ματιές από τους καλεσμένους που βρίσκονται εκεί σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη.

 

Βασικά, ο απορροφητήρας του φούρνου χρησιμοποιείται για την εξαγωγή όλων των καπνών που εκπέμπουν από τη κουζίνα. Λειτουργεί ως ανεμιστήρας εξάτμισης και βελτιώνει δραστικά την ποιότητα του αέρα σας.

 

Εάν παραμείνει ακαθάριστος, αυτό μπορεί να δημιουργήσει απόφραξη καπνού λόγω των λιπαρών φίλτρων από ανοξείδωτο χάλυβα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ένα δύσοσμο περιβάλλον στην περιοχή μαγειρέματος.

 

Είναι βρώμικος ο αποροφητήρας σας ; Μην ανησυχείτε! Δείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τον απορροφητήρα σας να φαίνεται ολοκαίνουργιος.

Πώς να καθαρίσετε μια λιπαρή κουκούλα

Τι χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά

Πρώτα και κύρια, κρατήστε κοντά σας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τα απαραίτητα στοιχεία χωρίς τα οποία, φυσικά, δεν μπορείτε να καθαρίσετε το λίπος, τη βρωμιά ή τα σημάδια. Για παράδειγμα:

 

 1. Ζεστό ή βραστό νερό
 2. Μαγειρική σόδα
 3. Γάντια
 4. Διάλυμα ξυδιού (ως σπρέι καθαρισμού)
 5. Σαπούνι απολίπανσης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό ή οποιοδήποτε άλλο σαπούνι της επιλογής σας) ή απολιπαντικό κουζίνας
 6. Καθαριστικό βούρτσας σκόνης (με μαλακές τρίχες)
 7. Βούρτσα για τρίψιμο (με δυνατές τρίχες)
 8. Πετσέτα κουζίνας, ή πανί πιάτων

 

 1. Εξαλείψτε τα ξηρά στρώματα της σκόνης

Ξεκινήστε την εργασία σας «καθαριότητα κουκούλας» με ξεσκόνισμα.

 

Για αυτό, προμηθευτείτε ένα καθαριστικό βούρτσας σκόνης και αφαιρέστε όλα τα ξηρά, σκονισμένα σωματίδια από την επιφάνεια. Οι καλύτερες βούρτσες καθαρισμού φτάνουν στα ευαίσθητα και στενά σημεία, τις γωνίες και τις εξωτερικές άκρες του αποροφητήρα , για αποτελεσματικό καθάρισμα.

 

Επαγγελματική συμβουλή: Πριν ξεσκονίσετε την εσωτερική και εξωτερική οροφή του απορροφητήρα, τοποθετήστε ένα πανί από κατω για να μην πέσουν μέσα η βρωμιά και τα υπολείμματα.

 

 1. Σκουπίστε την εξωτερική κουκούλα

Ίσως έχετε ακούσει μια παροιμία, «η πρώτη εντύπωση είναι η τελευταία εντύπωση», η οποία ισχύει ακόμα και όταν μιλάμε για το σπίτι σας.

 

Η πρώτη ματιά αποτυπώνει πάντα την εξωτερική εμφάνιση. Λοιπόν, αν ο απορροφητήρας σας είναι λασπωμένος και βρώμικος από έξω, πώς μπορείτε να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας μόνο με τη λειτουργικότητά του;

 

Επομένως, είναι σημαντικό να σκουπίσετε το εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα του φούρνου.

 

Για αυτό:Ανακατέψτε το σαπούνι με το ζεστό νερό για να φτιάξετε ένα αφρώδες υγρό.

Τρίψτε τις επιφάνειες με τη βούρτσα και το σαπούνι

Για πιο γυαλιστερή εμφάνιση, σκουπίστε τα υπόλοιπα σωματίδια βρωμιάς με τη βοήθεια μιας πετσέτας κουζίνας.

Pro-Tip: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα ξιδιού εάν υπάρχουν σκληρά, κολλώδη και λιπαρά σωματίδια. Απλώς ψεκάστε το πάνω από το μέρος και καθαρίστε την εξωτερική πλευρά του καπό της εξάτμισης.

 

 1. Τρίψτε τους λεκέδες που υπάρχουν κάτω από την κουκούλα

Ο καθαρισμός των λεκέδων και των σημαδιών από το εσωτερικό είναι, αναμφίβολα, μια προσεκτική πράξη κατά την αντιμετώπιση του απορροφητήρα της κουζίνας. Τα φίλτρα μπορεί να είναι αιχμηρά, για να μην αναφέρουμε όταν σκουπίζετε το εσωτερικό, είστε πολύ κοντά στα ηλεκτρικά εξαρτήματά του.

 

Για αυτό, πρώτα φοράτε γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας από χημικά.

Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με νερό και κρατήστε επίσης το σαπούνι απολίπανσης κοντά σας.

Απλώς βυθίστε τη βούρτσα απολέπισης στο υγρό σαπούνι και τρίψτε την εσωτερική περιοχή χωρίς κόπο.

Αφαιρέστε το φίλτρο για βαθύτερο καθαρισμό. Ευτυχώς, τα φίλτρα σας μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα.

 

Pro-Tip: Η μαγειρική σόδα εξουδετερώνει τις όξινες ενώσεις και σπάει το λίπος που έχει κολλήσει στο σημείο. Γι’ αυτό, για καλύτερα αποτελέσματα: απλώστε την πάστα του στις αντίστοιχες περιοχές, αφήστε τη για μισή ώρα και ως αποτέλεσμα, απολαύστε μια κρυστάλλινη λάμψη στην κουκούλα σας.

 

 1. Αποσυνδέστε το φίλτρο από την κουκούλα και καθαρίστε το

Πολλοί άνθρωποι δεν αφαιρούν τα φίλτρα του απορροφητήρα πριν από το τρίψιμο. Ωστόσο, συνιστούμε να το αποσυνδέσετε πριν καθαρίσετε την εσωτερική πλευρά του απορροφητήρα.

 

Ωστόσο, εάν η κουκούλα της εξάτμισης δεν χρειάζεται βαθύ καθαρισμό, τότε είναι εντάξει να αφαιρέσετε το φίλτρο μετά τον καθαρισμό του εσωτερικού.

 

Μιλώντας για τα φίλτρα, πρέπει οπωσδήποτε να καθαριστούν η να αλλαχτούν ώστε ο μολυσμένος αέρας να μπορεί να εξαερωθεί αποτελεσματικά έξω από το σπίτι σας.

 

Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω:

Σκουπίστε τα μεγάλα υπολείμματα που έχουν κολλήσει στο φίλτρο σας με μια πετσέτα ή ένα σφουγγάρι.

Στη συνέχεια, μουλιάστε το στον γεμάτη νερό νεροχύτη ή μπανιέρα για περίπου 15-20 λεπτά.

Τρίψτε απαλά το φίλτρο του απορροφητήρα με τη βοήθεια μιας βούρτσας απολέπισης, μουλιάζοντάς το σε ένα μείγμα νερού και 1/4 του μαγειρικής σόδας.

Ξεπλύνετε ξανά την κουκούλα με ζεστό νερό και αφήστε τη να στεγνώσει για αρκετη ώρα.

Στη συνέχεια, ψεκάστε ένα διάλυμα ξιδιού στο φίλτρο και καθαρίστε το με μια πετσέτα ή πανί μικροϊνών.

Μερικές φορές, το φίλτρο σας θα πρέπει να πλυθεί πολλές φορές. Αλλά μπορείτε απλά να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία. Ακόμα κι αν τα φίλτρα σας δεν βγαίνουν, η αφαίρεση των περισσότερων από τα μεγάλα σκουπίδια και το σκληρό λίπος θα διευκολύνει τον καθαρισμό στο δρόμο.

 1. Κρατήστε έναν υποχρεωτικό έλεγχο στον αεραγωγό/τον αγωγό σας

Ο εξαερισμός ή ο αγωγός είναι ο μακρύς σωλήνας που τοποθετείται ακριβώς πάνω από την περιοχή μαγειρέματος που συνδέεται με τον απορροφητήρα του φούρνου. Βοηθά να εξαντληθούν όλες οι έντονες μυρωδιές και ο βαρύς καπνός.

 

Μπορεί να μην έχετε ελέγξει την εσωτερική του κατάσταση για χρόνια, όπου το λίπος και η βρωμιά μπορεί να έβγαζαν τα προς το ζην.

 

Απλώς πιάστε έναν φακό, ανεβείτε σε μια σκάλα και αφαιρέστε το καπάκι εξαερισμού στον αγωγό σας. Ελέγξτε για συντρίμμια. Όταν ανακαλύψετε την παρουσία βρωμιάς, καλέστε έναν τοπικό επαγγελματία καθαρισμού για να το καθαρίσει, ώστε να μπορεί να αποδώσει καλύτερα στο μέλλον.

 

Επαγγελματική συμβουλή: Καθαρίζετε τα φίλτρα του απορροφητήρα και την κουκούλα σας κάθε τρεις έως έξι εβδομάδες για να διατηρείτε τον αγωγό του απορροφητήρα σε εξαιρετική κατάσταση. Με τη συνεχή συντήρηση, δεν θα χρειαστεί ποτέ να καθαρίσετε τον αγωγό σας!

0/5 (0 Reviews)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Από την ίδια κατηγορία

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

Δημοφίλη

Δημοφίλη

More article

Τελευταία Νέα καθαρισμού

Θελετε προσφορα καθαρισμου ?