Καθαρισμός οικιακών συσκευώνΠώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων ? Η βρωμιά που εξαφανίζεται από τα ρούχα, τις πετσέτες και τα σεντόνια σας πρέπει να πάει κάπου, πράγμα που σημαίνει ότι η βρωμιά μπορεί να συσσωρευτεί μέσα στο πλυντήριό σας με την πάροδο του χρόνου. Χωρίς τακτικό καθαρισμό, η συσκευή μπορεί επίσης να έχει υπολείμματα απορρυπαντικού, εναποθέσεις σκληρού νερού και μούχλα ή μούχλα γύρω από το καπάκι. Αυτό μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα ρούχα ή να προκαλέσει την εμφάνιση αντικειμένων από το πλύσιμο με μια φοβερή μυρωδιά. Για να διασφαλίσετε ότι τα φρεσκοπλυμένα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα σας είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για το πώς να καθαρίζετε ένα πλυντήριο ρούχων μία φορά το μήνα. Αυτές οι οδηγίες λειτουργούν για τον καθαρισμό των πλυντηρίων ρούχων με μπροστινή φόρτωση και από πάνω, αλλά υπάρχουν ορισμένες ειδικές εκτιμήσεις και για τους δύο τύπους.

Εάν το πλυντήριό σας διαθέτει λειτουργία αυτοκαθαρισμού, επιλέξτε αυτόν τον κύκλο και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να καθαρίσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την απλή διαδικασία τριών βημάτων για να εξαλείψετε τη συσσώρευση στους σωλήνες και τους σωλήνες του πλυντηρίου και να διασφαλίσετε ότι τα ρούχα σας παραμένουν φρέσκα και καθαρά.

 

Βήμα 1: Εκτελέστε έναν ζεστό κύκλο με ξύδι

Εκτελέστε έναν άδειο, κανονικό κύκλο με ζεστό, χρησιμοποιώντας δύο φλιτζάνια λευκό ξύδι αντί για απορρυπαντικό. Προσθέστε το ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού. (Μην ανησυχείτε μήπως βλάψετε το μηχάνημά σας, καθώς το λευκό ξύδι δεν θα βλάψει τα ρούχα.) Ο συνδυασμός ζεστού νερού-ξυδιού αφαιρεί και αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων. Το ξύδι μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως αποσμητικό και να κόψει τις οσμές του ιωδίου.

 

Βήμα 2: Τρίψτε το εσωτερικό και το εξωτερικό του πλυντηρίου

Σε έναν κουβά ή σε κοντινό νεροχύτη, ανακατέψτε περίπου 1/4 φλιτζάνι ξύδι με ένα τέταρτο ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα, συν ένα σφουγγάρι και ειδική οδοντόβουρτσα, για να καθαρίσετε το εσωτερικό του μηχανήματος. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους διανομείς για μαλακτικό ή σαπούνι, στο εσωτερικό της πόρτας και γύρω από το άνοιγμα της πόρτας. Εάν η θήκη σαπουνιού σας είναι αφαιρούμενη, μουλιάστε την σε νερό με ξύδι πριν την τρίψετε. Σκουπίστε και το εξωτερικό του μηχανήματος.

 

Βήμα 3: Εκτελέστε ένα δεύτερο ζεστό κύκλο

Εκτελέστε έναν ακόμη άδειο, κανονικό κύκλο ζεστό, χωρίς απορρυπαντικό ή ξύδι. Εάν θέλετε, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο τύμπανο για να καθαρίσετε τη συσσώρευση που έχει χαλαρώσει από τον πρώτο κύκλο. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου, σκουπίστε το εσωτερικό του τυμπάνου με ένα πανί από μικροΐνες για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

 

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων με υψηλή φόρτωση ρουχων

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για τον καθαρισμό ενός πλυντηρίου ρούχων από πάνω με δυσπρόσιτα σημεία.

 

Βήμα 1: Παύση και εμποτισμός

Για να καθαρίσετε ένα πλυντήριο άνω φόρτωσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να σταματήσετε το μηχάνημα κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου ζεστού νερού που περιγράφεται παραπάνω. Αφήστε τη μπανιέρα να γεμίσει και ανακινήστε για περίπου ένα λεπτό και μετά σταματήστε τον κύκλο για μια ώρα για να αφήσετε το ξύδι να μουλιάσει.

 

Βήμα 2: Καθαρίστε δυσπρόσιτα σημεία

Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε δυσπρόσιτα σημεία γύρω από το καπάκι και κάτω από το χείλος της μπανιέρας.

 

Βήμα 3: Ξεσκονίστε και καθαρίστε το εξωτερικό

Τα πλυντήρια ρούχων άνω φόρτωσης τείνουν επίσης να συλλέγουν περισσότερη σκόνη από τα μπροστινά. Για να αφαιρέσετε τη σκόνη ή τα πιτσιλίσματα απορρυπαντικού, σκουπίστε το επάνω μέρος του μηχανήματος και τα καντράν χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών βουτηγμένο σε λευκό ξύδι.

 

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο με μπροστινή φόρτωση ρουχων

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των πλυντηρίων ρούχων με μπροστινή φόρτωση ρουχων, η φλάντζα ή η ελαστική τσιμούχα γύρω από την πόρτα είναι συνήθως ο ένοχος πίσω από τα ρούχα που μυρίζουν μούχλα. Η υγρασία και τα υπολείμματα απορρυπαντικού μπορούν να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για μούχλα και μούχλα, επομένως είναι σημαντικό να καθαρίζετε αυτήν την περιοχή τακτικά.

 

Βήμα 1: Καθαρίστε τη φλάντζα

Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, ψεκάστε την περιοχή γύρω από την πόρτα με αποσταγμένο λευκό ξύδι και αφήστε την να καθίσει με την πόρτα ανοιχτή για τουλάχιστον ένα λεπτό πριν σκουπιστείτε με ένα πανί μικροϊνών.

 

Βήμα 2: Αποτρέψτε τη μούχλα και το ωίδιο

Για βαθύτερο καθαρισμό, μπορείτε επίσης να σκουπίσετε την περιοχή με ένα αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης. Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας ή μούχλας, αφήστε την πόρτα ανοιχτή για μερικές ώρες μετά από κάθε πλύση για να στεγνώσει η υγρασία

0/5 (0 Reviews)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Από την ίδια κατηγορία

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

Δημοφίλη

Δημοφίλη

More article

Τελευταία Νέα καθαρισμού

Θελετε προσφορα καθαρισμου ?