Καθαρισμός σπιτιούΤα 9 βασικά προϊόντα καθαρισμού για να διατηρήσετε το σπίτι σας λαμπερό

Τα 9 βασικά προϊόντα καθαρισμού για να διατηρήσετε το σπίτι σας λαμπερό

Τα 9 βασικά προϊόντα καθαρισμού για να διατηρήσετε το σπίτι σας λαμπερό

Διαρροές και ακαταστασία συμβαίνουν καθημερινά στα σπίτια μας, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να έχετε τα σωστά εργαλεία καθαρισμού για να διατηρείτε το σπίτι σας φρέσκο και καινούργιο.
Όλοι πρέπει να καθαρίζουμε, είτε μας αρέσει είτε όχι. Έχετε όμως όλα τα κατάλληλα εφόδια για να διευκολύνετε τον καθαρισμό;

Χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία και προϊόντα, ο καθαρισμός μπορεί να είναι πολύ πιο κουραστικός και χρονοβόρος από όσο χρειάζεται. Φανταστείτε ότι πρέπει να σκουπίσετε το πάτωμα ολόκληρου του σπιτιού σας μόνο με ένα πανί καθαρισμού. Στην Σταχτοπούτα σίγουρα δεν άρεσε να το κάνει!

Όχι μόνο ο καθαρισμός με λάθος προμήθειες είναι πιο δύσκολος, αλλά μπορεί να καταλήξετε να καταστρέψετε τα έπιπλά σας και άλλα είδη οικιακής χρήσης με λάθος εξοπλισμό καθαρισμού. Και σίγουρα δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να καταστρέψετε μια αντίκα τραπέζι που σας έδωσε η γιαγιά σας.

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, πώς επιλέγετε τον εξοπλισμό καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσετε πραγματικά;

Ενώ κάθε νοικοκυριό έχει τις δικές του ανάγκες και προτιμήσεις καθαρισμού, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά απαραίτητα εργαλεία καθαρισμού και λύσεις που πρέπει να έχουν όλα τα σπίτια. Και ευτυχώς, δεν χρειάζεται να σας κοστίσουν ένα χέρι και ένα πόδι!

Έτσι, δημιουργήσαμε μια λίστα αναφοράς για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε τους κατάλληλους τύπους προϊόντων για να διατηρήσετε το σπίτι σας λαμπερό.
Τι προϊόντα καθαρισμού χρειάζεστε;
Έχετε κοιτάξει ποτέ το τμήμα καθαρισμού του σιδηροπωλείου ή του παντοπωλείου και αναρωτηθήκατε: Χρειάζομαι πραγματικά όλα τα προϊόντα εδώ;

Η απάντηση είναι: εξαρτάται. Εάν εσείς ή τα παιδιά σας έχετε άσθμα, για παράδειγμα, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε μια ηλεκτρική σκούπα με φίλτρα HEPA. Το HEPA φιλτράρει τη συλλογή μικροσωματιδίων σκόνης, έτσι ώστε το σπίτι σας να είναι όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένο από σκόνη.
Αλλά δεν χρειάζονται όλοι 100 προϊόντα που γεμίζουν τα ντουλάπια τους. Για να σας βοηθήσουμε να έχετε ένα πιο οργανωμένο ντουλάπι καθαρισμού, παραθέτουμε εδώ τα πιο απαραίτητα προϊόντα για κάθε σπίτι:

1. Ανθεκτικά γάντια λατέξ ή καουτσούκ

Αν και δεν πρόκειται για συσκευή ή διάλυμα καθαρισμού, θα πρέπει πάντα να έχετε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια στο κιτ καθαρισμού σας. Σας προστατεύουν από τη μόλυνση με μικρόβια και βακτήρια καθώς σκουπίζετε, τρίβετε και απολυμαίνετε. Σας προστατεύει επίσης από τις επιβλαβείς χημικές ουσίες σε ορισμένα διαλύματα καθαρισμού και φυσικά σας εμποδίζει να έρθετε σε άμεση επαφή με τις αδρές γωνίες του μπάνιου σας που δεν θέλετε να αγγίξετε.

Το E. Coli και η σαλμονέλα, για παράδειγμα, είναι μερικά από τα πιο κοινά βακτήρια που μπορείτε να συλλέξετε όταν καθαρίζετε το μπάνιο σας. Όταν κάποιο από αυτά εισέλθει στο σώμα σας, μπορεί να εμφανίσετε διάρροια, κοιλιακούς πόνους και πονοκεφάλους. Σε ακραίες περιπτώσεις, το E. Coli μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στα νεφρά.

Τα διαλύματα καθαρισμού, από την άλλη πλευρά, περιέχουν διαλύτες, λευκαντικό, χλώριο και αμμωνία, μεταξύ άλλων χημικών ουσιών. Όταν αυτά συναντούν εκτεθειμένο δέρμα, μπορεί να προκαλέσουν έκζεμα, δερματίτιδα (γνωστά και ως δερματικά εξανθήματα) και χημικά εγκαύματα.

Αποφύγετε αυτά τα προβλήματα φορώντας λαστιχένια γάντια όταν είστε σε φρενίτιδα καθαρισμού.

2. Μάκτρα

Τα μάκτρα είναι ένα από τα πιο παραμελημένα εργαλεία καθαρισμού σπιτιού.

Πέρα από τον καθαρισμό των παραθύρων του αυτοκινήτου σας, τα μάκτρα είναι αποτελεσματικά στο να σκουπίζουν το νερό από τους τοίχους και τα δάπεδα του μπάνιου σας για να αποτρέψουν τη συσσώρευση μούχλας και μούχλας. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τους καθρέφτες και τα παράθυρά σας μαλακά με τη βοήθεια ενός καθαριστικού επιφανειών.

Μια ακόμη κρυφή χρήση του μάκτρου; Αφαιρεί τρίχες και γούνα από τα χαλιά σας! Απλώς περάστε ένα στεγνό μάκτρο μέσα από το χαλί σας και θα δείτε όλα τα μαλλιά και τη γούνα που χάσατε το κενό σας να κολλάει στο ύφασμα.

3. Πανιά καθαρισμού

Τα πανιά καθαρισμού είναι απαραίτητα για κάθε κιτ καθαρισμού. Τα χρειάζεστε για να σκουπίσετε επιφάνειες, έπιπλα και εξαρτήματα, καθώς και για να καθαρίσετε τυχαίες διαρροές και βρωμιές. Γι’ αυτό συνιστούμε να έχετε περισσότερα από ένα στο κιτ σας.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε:

  • 1-2 κουρέλια αποκλειστικά για τους πάγκους της κουζίνας και την τραπεζαρία σας.
  • 1-2 κουρέλια για το μπάνιο καθώς είναι από τα πιο βρώμικα μέρη στο σπίτι.
  • 1 πανί ανά τύπο επιφάνειας (π.χ. ξύλο, γυαλί, πέτρα) για την αποφυγή ανάμειξης διαφορετικών χημικών.
  • 2+ κουρέλια για γενικό καθαρισμό, όπως σκούπισμα γρήγορων βρωμιών και διαρροών.

Το πανί από μικροΐνες είναι ένα άλλο απαραίτητο κομμάτι στη λίστα με τα κουρέλια καθαρισμού. Αυτά σκουπίζουν αποτελεσματικά τη σκόνη και τη βρωμιά από τις επιφάνειες, ειδικά στα ηλεκτρονικά σας, όπως υπολογιστές και tablet. Επιπλέον, αφαιρούν τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις μουτζούρες από γυαλί και ατσάλι χωρίς να γρατσουνίζουν τις επιφάνειες. Μιλήστε για ένα καθαριστικό all-in-one!

4. Απολυμαντικά μαντηλάκια ή χαρτοπετσέτα

Τα απολυμαντικά μαντηλάκια και οι χαρτοπετσέτες κερδίζουν μια κακή χρήση σήμερα επειδή είναι επιβλαβή για το περιβάλλον.

Και ενώ υπάρχουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις, όπως επαναχρησιμοποιούμενες χαρτοπετσέτες, οι επιστήμονες δεν τις συνιστούν για τα πιο βρώμικα μέρη του νοικοκυριού σας. Ιδιαίτερα δεν το συνιστούν για την απολύμανση του σπιτιού σας από ιούς όπως το COVID-19.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διασταυρούμενης μόλυνσης κατά τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων χαρτοπετσετών και πανιών καθαρισμού. Με άλλα λόγια, όποια βρωμιά μαζεύετε όταν χρησιμοποιείτε ένα πανί μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε άλλα μέρη του σπιτιού σας, ειδικά όταν δεν το βάζετε στο πλύσιμο αμέσως μετά τη χρήση.

Επομένως, είναι ακόμα σημαντικό να διατηρείτε απολυμαντικά μαντηλάκια και χαρτοπετσέτες, αλλά να τα χρησιμοποιείτε μόνο για τα πιο βρώμικα μέρη του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, όταν καθαρίζετε το εξωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας σας.

5. Ηλεκτρική σκούπα, σκούπα

Ενώ οι ηλεκτρικές σκούπες είναι τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για να απαλλαγείτε από τη σκόνη, είναι επίσης μια μεγάλη ταλαιπωρία για τον καθαρισμό μικροβλαβών. Φανταστείτε ότι πρέπει να βγάζετε την ηλεκτρική σκούπα κάθε φορά που χύνετε ψίχουλα φαγητού στο πάτωμα. Από την άλλη πλευρά, οι σκούπες είναι καλύτερες αν θέλετε να μειώσετε τις αλλεργίες στη σκόνη που προκαλούνται από τη σάρωση σωματιδίων στον αέρα που αναπνέετε.

Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια, γνωρίζετε ήδη ότι το πάτωμά σας θα είναι βρώμικο κάθε λίγα λεπτά. Κρατήστε λοιπόν αυτή τη σκούπα στη διάθεσή σας για αυτές τις μικρές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Για να μην αναφέρουμε ότι αν το πάτωμά σας έχει μοκέτα, το σκούπισμα σίγουρα δεν αρκεί για να το διατηρήσετε καθαρό.

6. Σφουγγαρίστρα

Είναι σύνηθες να χυθεί χυμός, νερό και σάλτσες. Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρέλια και χαρτοπετσέτες για να τα καθαρίσετε, οι σφουγγαρίστρες είναι ευκολότερες και πιο γρήγορες στη χρήση — ειδικά για μεγάλες διαρροές.
Ένας άλλος σημαντικός λόγος για αυτούς είναι επειδή θα παρακολουθείτε πολλή λάσπη και νερό κατά τους χειμερινούς μήνες και τις περιόδους βροχών. Διατηρήστε τα δάπεδά σας τακτοποιημένα και μειώστε τα ατυχήματα από ολίσθηση, έχοντας στη διάθεσή σας μια σφουγγαρίστρα.

Τέλος, ο τελευταίος λόγος που πρέπει να έχετε μια σφουγγαρίστρα στο σπίτι είναι ότι το σκούπισμα και η ηλεκτρική σκούπα δεν αρκούν για ένα πεντακάθαρο πάτωμα. Πρέπει επίσης να το απολυμάνετε και να το γυαλίζετε κάθε τόσο με διαλύματα και καθαριστικά, ειδικά αν έχετε πολλή κίνηση στα πόδια από το σπίτι σας.

7. Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Η μητέρα όλων των διαλυμάτων καθαρισμού, το καθαριστικό γενικής χρήσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε επιφάνεια. Και μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα:

  • Μπορείτε να απολιπάνετε
  • Μπορείτε να απολυμάνετε
  • Λειτουργει ως απορρυπαντικό
  • Εξουδετερώνει την οσμή

Γι’ αυτό κανένα σπίτι δεν πρέπει να υπάρχει χωρίς αυτό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε γρήγορα και εύκολα για να καθαρίσετε μικρές και μεγάλες ακαθαρσίες. Και δεν χρειάζεται να κάνετε τον κόπο να διατηρείτε πολλά καθαριστικά ειδικού τύπου που καταλαμβάνουν πολύ χώρο και προϋπολογισμό από το νοικοκυριό σας.

Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν κατασκευάζονται όλα τα καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων το ίδιο. Ορισμένα δεν λειτουργούν καλά με ξύλινες επιφάνειες, ενώ άλλα μπορεί να μην έχουν συστατικά για την απολύμανση ιών και μικροβίων. Επομένως, είναι σημαντικό να διαβάσετε την ετικέτα πριν τη χρησιμοποιήσετε.

8. Αντιβακτηριδιακό σπρέι

Χρησιμοποιήστε αντιβακτηριδιακό σπρέι για να απολυμάνετε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σας, ειδικά τις περιοχές υψηλής επαφής. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε επιφάνειες που μπορεί να καταστραφούν από τα χημικά σε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις.

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε, ωστόσο, ότι τα αντιβακτηριακά σπρέι και διαλύματα δεν σκοτώνουν ιούς όπως το COVID-19. Το αντιβακτηριακό, όπως υποδηλώνει το όνομα, καταστρέφει μόνο μικρόβια και βακτήρια. Αν ψάχνετε για διάλυμα ή σπρέι που σκοτώνει επίσης ιούς, συνιστούμε να αγοράσετε εξειδικευμένα απολυμαντικά ή να χρησιμοποιήσετε ισχυρότερα διαλύματα καθαρισμού, όπως χλωρίνη.

9. Τρίψτε με βούρτσα, το ατσάλινο μαλλί και την οδοντόβουρτσα

Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που αναγκάζεται να καθαρίζει με ελατήριο κάθε τόσο —ακόμα και με τακτικές υπηρεσίες καθαρισμού σπιτιού—θα χρειαστείτε μια βούρτσα καθαρισμού, ένα ατσάλινο μαλλί και μια οδοντόβουρτσα.

Οι βούρτσες καθαρισμού είναι αποτελεσματικές για την αφαίρεση επίμονων κρουστών βρωμιάς και λεκέδων σε μεγάλες περιοχές. Παραδείγματα αυτών των χώρων είναι τα πλακάκια μπάνιου, οι πάγκοι της κουζίνας και οι εξωτερικές βεράντες. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ατσάλινο μαλλί για σημεία και περιοχές που δεν μπορούν να φτάσουν οι βούρτσες, όπως η γωνία του μπάνιου σας.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσες για λεπτότερες και πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως στις γωνίες και τις γωνίες του νεροχύτη της κουζίνας σας. Αλλά πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε οδοντόβουρτσα για καθαρισμό, βάλτε την πρώτα ετικέτα για να μην τη μπερδεύετε με τη δική σας οδοντόβουρτσα!

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία για να καθαρίσετε το σπίτι σας
Καθώς προχωράτε στην απαραίτητη και μερικές φορές επίφοβη εργασία της οικιακής φροντίδας, η κατοχή των σωστών εργαλείων κάνει τη δουλειά όσο το δυνατόν πιο εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη. Ο σωστός εξοπλισμός μειώνει τον χρόνο και την ενέργεια που δαπανάται για τον καθαρισμό—επιτρέποντάς σας να κάνετε άλλα πράγματα, όπως να περνάτε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σας.

Αν Χρησιμοποιείτε όμως λάθος εργαλεία θα ξοδέψετε διπλάσιο ή τριπλάσιο χρόνο για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Επομένως, φροντίστε να διαβάσετε τις ετικέτες και να κάνετε κάποια έρευνα για τα σωστά είδη υλικών που χρειάζεστε για τον χώρο σας.

Και αν το καθάρισμα δεν είναι το φορτε σας, δεν πειράζει. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Το maids.gr είναι η κορυφαία υπηρεσία καθαρισμού σπιτιών που διαθέτει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να διατηρήσετε το σπίτι σας πεντακάθαρο και απαλλαγμένο από μικρόβια.

 

Προγραμματίστε έναν καθαρισμό μαζί μας τώρα και θα επιστρέφετε σε ένα νέο σπίτι καθημερινά.

0/5 (0 Reviews)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Από την ίδια κατηγορία

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

Δημοφίλη

Δημοφίλη

More article

Τελευταία Νέα καθαρισμού

Θελετε προσφορα καθαρισμου ?